Zmywarki podblatowe – kiedy się warto na nie zdecydować?
Zmywarki podblatowe cieszą się coraz większą popularnością. Zwłaszcza w niewielkich lokalach gastronomicznych, gdzie istotne znaczenie ma jak najlepsze zagospodarowanie przestrzeni. Kiedy warto zdecydować się na zmywarki podblatowe? O tym można przeczytać w poniższym tekście!
Zmywarki podblatowe – krótka charakterystyka
Właściciele lokali gastronomicznych najczęściej zastanawiają się, czy lepsze będą zmywarki podblatowe, czy kapturowe. Wbrew pozorom te pierwsze, mimo że mają nieco mniejszą moc grzewczą niż drugie, to i tak są chętnie wybierane. Głównie przez wzgląd na małe gabaryty i możliwość wstawienia ich pod blat roboczy. Przy ograniczonej powierzchni w kuchni jest to więc najlepsze rozwiązanie. Należy jednak pamiętać, że zmywarki podblatowe nie mają zwiększonej pojemności komory myjącej, co uniemożliwia mycie naczyń o dużych rozmiarach bądź nietypowych kształtach. Dlatego warto przed zakupem dobrze zastanowić się, do czego sprzęt będzie najczęściej używany.
Zmywarki podblatowe – czym kierować się przy ich wyborze?
Jeśli decyzja już zapadła i okazało się, że zmywarki podblatowe z https://gastronet24.pl/12732-zmywarki-podblatowe doskonale nadają się do naszej restauracji lub baru, to warto jeszcze uwzględnić najważniejsze parametry. Należą do nich:
- Dzienna ilość zmywanych naczyń, a więc moc. Zmywarki podblatowe zasilane są napięciem 230 lub 400. Kiedy lokal jest niewielki, to moc 230 V w zupełności wystarczy.
- Jakość urządzenia. Nietrudno się domyślić, że dobrej jakości sprzęt będzie nam służył przez wiele lat, jest mniej awaryjny i ma liczne udogodnienia.
- Pojemność kosza na naczynia. Im będzie większa, tym więcej naczyń się zmieści.
- Wysokość zmywarki. W końcu musi być idealnie dopasowana do blatu w lokalu.
Jak widać powyżej, zmywarki podblatowe mogą być skuteczne, funkcjonalne i wydajne. Pod warunkiem że zostanie wybrany odpowiedni model spełniający nasze oczekiwania.