Zmywarki podblatowe – kiedy się warto na nie zdecydować?

Zmywarki podblatowe cieszą się coraz większą popularnością. Zwłaszcza w niewielkich lokalach gastronomicznych, gdzie istotne znaczenie ma jak najlepsze zagospodarowanie przestrzeni. Kiedy warto zdecydować się na zmywarki podblatowe? O tym można przeczytać w poniższym tekście!

Zmywarki podblatowe – krótka charakterystyka

zmywarki podblatowe

Właściciele lokali gastronomicznych najczęściej zastanawiają się, czy lepsze będą zmywarki podblatowe, czy kapturowe. Wbrew pozorom te pierwsze, mimo że mają nieco mniejszą moc grzewczą niż drugie, to i tak są chętnie wybierane. Głównie przez wzgląd na małe gabaryty i możliwość wstawienia ich pod blat roboczy. Przy ograniczonej powierzchni w kuchni jest to więc najlepsze rozwiązanie. Należy jednak pamiętać, że zmywarki podblatowe nie mają zwiększonej pojemności komory myjącej, co uniemożliwia mycie naczyń o dużych rozmiarach bądź nietypowych kształtach. Dlatego warto przed zakupem dobrze zastanowić się, do czego sprzęt będzie najczęściej używany. 

Zmywarki podblatowe – czym kierować się przy ich wyborze?

Jeśli decyzja już zapadła i okazało się, że zmywarki podblatowe z https://gastronet24.pl/12732-zmywarki-podblatowe doskonale nadają się do naszej restauracji lub baru, to warto jeszcze uwzględnić najważniejsze parametry. Należą do nich:

  • Dzienna ilość zmywanych naczyń, a więc moc. Zmywarki podblatowe zasilane są napięciem 230 lub 400. Kiedy lokal jest niewielki, to moc 230 V w zupełności wystarczy.
  • Jakość urządzenia. Nietrudno się domyślić, że dobrej jakości sprzęt będzie nam służył przez wiele lat, jest mniej awaryjny i ma liczne udogodnienia.
  • Pojemność kosza na naczynia. Im będzie większa, tym więcej naczyń się zmieści.
  • Wysokość zmywarki. W końcu musi być idealnie dopasowana do blatu w lokalu.

Jak widać powyżej, zmywarki podblatowe mogą być skuteczne, funkcjonalne i wydajne. Pod warunkiem że zostanie wybrany odpowiedni model spełniający nasze oczekiwania.

Comments are closed.