Kostkarka do lodu – lepsza chłodzona wodą czy powietrzem?

Za pomocą kostkarki do lodu można przygotować dużą ilość lodu do drinków czy deserów. Sklepy z wyposażeniem gastronomicznym mogą zaoferować...

pieprz

Jaki młynek do pieprzu warto wybrać?

Młynki do pieprzu są naprawdę bardzo przydatnymi gadżetami kuchennymi, dlatego też warto poważnie rozważyć ich zakup. W chwili obecnej do...

Jak szybko ugotować coś smacznego?

Proste, szybkie dania nie wymagają szczególnych zdolności kulinarnych. Jak się okazuje znane dania można ugotować na kilka sposobów, dzięki czemu...

zupa

Kabanosy w zupie? Jak najbardziej!

Niektórzy nie przepadają za zupami i nie ma w tym niczego dziwnego, jeśli serwuje się im przyprawioną wodę z jakimiś...

Jak wyposażyć lokal gastronomiczny

Jeśli decydujemy się na otwarcie lokalu gastronomicznego to powinniśmy postarać się o dobrej jakości wyposażenie. To bowiem właśnie te urządzenia...

Kawa ziarnista czy mielona?

Kawa codziennie pita jest w Polsce w prawdziwie ogromnych ilościach. Niemal każdy pracownik biurowy zaczyna dzień nie od włączenia komputera,...

drewniany wałek do ciasta

Jaki wybrać wałek do ciasta?

Rolą różnego rodzaju sprzętów oraz akcesoriów kuchennych jest przede wszystkim ułatwienie wykonywania czynności związanych z gotowaniem i pieczeniem. W związku...

Smak bakalii

Smak bakalii

Bakalie to idealny zamiennik słodyczy. Suszone owoce, śliwki, orzechy, migdały to doskonała przekąska między posiłkami. Ponadto bakalie posiadają doskonałe wartości...

ozdobiony tort

Jak ozdobić tort żeby wyglądał okazale?

Bardzo wiele osób decyduje się samodzielnie upiec tort na jakąś ważną uroczystość. Jednak ten rodzaj wypieku powinien być bardzo okazały...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11