taboret-gazowy-pojedynczy-top-line-9-kw-g20

Gotowanie na taborecie grzewczym

Od pewnego czasu zaczęły się pojawiać nowe urządzenia, które zastępują stare kuchnie w branży gastronomicznej. Są to taborety gastronomiczne, w...

kociol-warzelny-gazowy-posredni-system-grzania-model-pm-1-ig500a

Co warto wiedzieć o kotłach warzelnych gazowych?

Należy mieć świadomość, że kocioł warzelny gazowy jest w najprostszym możliwym ujęciu urządzeniem gastronomicznym, które znajduje zastosowanie przede wszystkim w...

Co dokładnie warto wiedzieć o żywności liofilizowanej?

Koniecznie należy zdawać sobie sprawę, że liofilizacja jest w najprostszym możliwym ujęciu procesem, którego zadaniem jest pozbycie się wody z...

Jak działa kuchenka indukcyjna?

Kuchnia to pomieszczenie, w którym spędzamy najwięcej czasu. Większość tego czasu poświęcamy na gotowanie i przygotowywanie potraw, dlatego też należy...

Cztery kroki przed zakupem sztućców

Sztućce stanowią nieodłączny element wyposażenia każdej kuchni. Są nam potrzebne do spożywania posiłków, a wcześniej do ich przyrządzenia. Wybór odpowiedniego...

Czym wyróżniają się naczynia kamionkowe?

Klasyczna zastawa stołowa z kamionki jest wytrzymała i nieprzesiąkliwa, dlatego też tak wiele osób decyduje się na jej zakup. Oryginalne...

pizza

Jakich dodatków użyć do pizzy?

Pizza to najpopularniejsze włoskie danie, które swoich wielbicieli ma na całym świecie. Nic dziwnego, gdyż jest ona banalna do przygotowania,...

Nowy bar/pub – czym przyciągnąć klientów?

Otwierając nowy lokal, ważne jest to w jakim stylu, chcemy go prowadzić. Pomysłów może być wiele, jednak trzeba się zastanowić,...

Jak działa termos?

Mało jest tak zagadkowych rzeczy w kuchni, ale też i w podróżniczym plecaku, jak termos. Każdy z nas go zna....

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11