Sprzęt kuchenny do dużych kuchni

Sprzęt kuchenny stanowi podstawę każdej specjalistycznej kuchni. To dzięki nim bowiem wykonuje się szereg zadań z różnych produktów. Kuchnie w gastronomii słyną z możliwości wydawania ogromnej ilości posiłków dla wieku osób. Dlatego też wymaga to odpowiednich sprzętów i urządzeń. Jakich? 

1. Rodzaje sprzętów gastronomicznych
Wyposażenie kuchni w restauracji, hotelu czy w jadłodajni wymaga sprawnych i praktycznych urządzeń. Taka kuchnia musi być wyposażona w odpowiedni sprzęt. Podstawowy sprzęt kuchenny np. marki Fagor to między innymi: stoły chłodnicze, stoły mroźnicze, stoły chłodnicze z szufladami, stoły chłodnicze ze zlewem, szafy chłodnicze, szafy mroźnicze, witryny chłodnicze, szafy mieszane chłodniczo-mroźnicze, szafy chłodnicze z komorą mroźniczą, gastronorm 1/1 szafy oraz wiele, wiele innych. Oprócz niezbędnego, powyższego sprzętu, specjalistyczne kuchnie powinny posiadać niezbędne wyposażenie dla pracowników, takie jak stoły i wygodne krzesła do pracy (katalog produktów Fagor).

2. Wymogi dla sprzętu Fagor gastro
Każdy sprzęt opiewający o katalog produktów Fagor (sprawdź tutaj) powinien spełniać szereg wymagań. Musi być całkowicie dostosowany do potrzeb kuchni oraz tego co jest w nim gotowane. Musi być sterylny i wykonany z dobrej jakości materiałów. Dostarczaniem takiego sprzętu zajmują się profesjonaliści, którzy dbają by sprzęt posiadał wymagane atesty oraz certyfikaty. Co ważne, należy podkreślić, iż wszelkie urządzenia służące do gotowania lub przygotowywania posiłków nie powinny być uszkodzone ani ubrudzone – gdyż może to wpłynąć na jakość potraw. .

Comments are closed.