Jak działa termos?

Mało jest tak zagadkowych rzeczy w kuchni, ale też i w podróżniczym plecaku, jak termos. Każdy z nas go zna....

Jakich butów do pracy unikać?

Kucharze często popełniają ciągłe błędy, kupując buty gastronomiczne do swojej pracy. Błędy te są znacznie bardziej prawdopodobne, jeśli zakup pary...

Dodatkowe funkcje i wyposażenie maszynek do mielenia mięsa

Maszynki do mięsa wydają się bardzo prostymi urządzeniami, ale warto wyraźnie zaznaczyć, że poszczególne modele znacząco różnią się między sobą....

Szerokie zastosowanie kotłów warzelnych

Wśród profesjonalnych urządzeń stosowanych w przemyśle mięsnym i gastronomicznym znajdują się kotły warzelne. To właśnie za ich pomocą możliwe jest...

Współczesne okapy kuchenne

Współczesne okapy kuchenne

Nie ulega wątpliwości, że żaden lokal gastronomiczny nie mógłby prawidłowo funkcjonować bez wysokiej jakości okapu w kuchni. Jest to niezbędny...

Na jakie parametry zwrócić uwagę

Wybór urządzeń do kuchni, które muszą dziennie wydać kilkaset posiłków to nie lada wyzwanie. Wielu właścicieli takich miejsc bardzo skrupulatnie...

Masz je w swojej kuchni?

Rozwój technologiczny, który dzieje się na naszych oczach umożliwia nam prostsze i bardziej komfortowe życie. Zmienia się właściwie każda sfera...

Niezbędny przedmiot w każdej kuchni

Niezbędny przedmiot w każdej kuchni

W każdej kuchni znajdują się niezbędne sprzęty, takie jak piekarnik czy lodówka. Aby przyrządzić potrawy potrzebujemy narzędzi takich jak między...

Kostkarka do lodu – lepsza chłodzona wodą czy powietrzem?

Za pomocą kostkarki do lodu można przygotować dużą ilość lodu do drinków czy deserów. Sklepy z wyposażeniem gastronomicznym mogą zaoferować...

1 2 3 4