Czym wyróżniają się naczynia kamionkowe?

Klasyczna zastawa stołowa z kamionki jest wytrzymała i nieprzesiąkliwa, dlatego też tak wiele osób decyduje się na jej zakup. Oryginalne...

pizza

Jakich dodatków użyć do pizzy?

Pizza to najpopularniejsze włoskie danie, które swoich wielbicieli ma na całym świecie. Nic dziwnego, gdyż jest ona banalna do przygotowania,...

Nowy bar/pub – czym przyciągnąć klientów?

Otwierając nowy lokal, ważne jest to w jakim stylu, chcemy go prowadzić. Pomysłów może być wiele, jednak trzeba się zastanowić,...

Jak działa termos?

Mało jest tak zagadkowych rzeczy w kuchni, ale też i w podróżniczym plecaku, jak termos. Każdy z nas go zna....

Jakich butów do pracy unikać?

Kucharze często popełniają ciągłe błędy, kupując buty gastronomiczne do swojej pracy. Błędy te są znacznie bardziej prawdopodobne, jeśli zakup pary...

Dodatkowe funkcje i wyposażenie maszynek do mielenia mięsa

Maszynki do mięsa wydają się bardzo prostymi urządzeniami, ale warto wyraźnie zaznaczyć, że poszczególne modele znacząco różnią się między sobą....

Szerokie zastosowanie kotłów warzelnych

Wśród profesjonalnych urządzeń stosowanych w przemyśle mięsnym i gastronomicznym znajdują się kotły warzelne. To właśnie za ich pomocą możliwe jest...

Współczesne okapy kuchenne

Współczesne okapy kuchenne

Nie ulega wątpliwości, że żaden lokal gastronomiczny nie mógłby prawidłowo funkcjonować bez wysokiej jakości okapu w kuchni. Jest to niezbędny...

Na jakie parametry zwrócić uwagę

Wybór urządzeń do kuchni, które muszą dziennie wydać kilkaset posiłków to nie lada wyzwanie. Wielu właścicieli takich miejsc bardzo skrupulatnie...

1 2 3 4