zupa

Kabanosy w zupie? Jak najbardziej!

Niektórzy nie przepadają za zupami i nie ma w tym niczego dziwnego, jeśli serwuje się im przyprawioną wodę z jakimiś...

Jak wyposażyć lokal gastronomiczny

Jeśli decydujemy się na otwarcie lokalu gastronomicznego to powinniśmy postarać się o dobrej jakości wyposażenie. To bowiem właśnie te urządzenia...

Kawa ziarnista czy mielona?

Kawa codziennie pita jest w Polsce w prawdziwie ogromnych ilościach. Niemal każdy pracownik biurowy zaczyna dzień nie od włączenia komputera,...

drewniany wałek do ciasta

Jaki wybrać wałek do ciasta?

Rolą różnego rodzaju sprzętów oraz akcesoriów kuchennych jest przede wszystkim ułatwienie wykonywania czynności związanych z gotowaniem i pieczeniem. W związku...

Smak bakalii

Smak bakalii

Bakalie to idealny zamiennik słodyczy. Suszone owoce, śliwki, orzechy, migdały to doskonała przekąska między posiłkami. Ponadto bakalie posiadają doskonałe wartości...

ozdobiony tort

Jak ozdobić tort żeby wyglądał okazale?

Bardzo wiele osób decyduje się samodzielnie upiec tort na jakąś ważną uroczystość. Jednak ten rodzaj wypieku powinien być bardzo okazały...

Sprzęt kuchenny do dużych kuchni

Sprzęt kuchenny do dużych kuchni

Sprzęt kuchenny stanowi podstawę każdej specjalistycznej kuchni. To dzięki nim bowiem wykonuje się szereg zadań z różnych produktów. Kuchnie w...

foremka do babeczek

Tradycyjne foremki do babeczek

Stworzenie w domu pięknej babeczki nie musi być wcale trudne. Nie trzeba mieć papilotek w przypadku posiadania foremki na kilka...

nakrycie stołu

Savoir vivre przy posiłku, czyli jak prawidłowo korzystać ze sztućców?

Kultura i odpowiednie zachowanie wymagane jest w niemal każdej sytuacji. W tym także podczas spożywania posiłku. Dobrze jest zatem wiedzieć,...

1 2