foremka do babeczek

Tradycyjne foremki do babeczek

Stworzenie w domu pięknej babeczki nie musi być wcale trudne. Nie trzeba mieć papilotek w przypadku posiadania foremki na kilka...

nakrycie stołu

Savoir vivre przy posiłku, czyli jak prawidłowo korzystać ze sztućców?

Kultura i odpowiednie zachowanie wymagane jest w niemal każdej sytuacji. W tym także podczas spożywania posiłku. Dobrze jest zatem wiedzieć,...

karafki do nalewek

Karafki do nalewek – symbolem majętności gospodarza przyjęcia

Mówi się, iż detale mają znaczenie i zasadniczo jest w tym odrobina prawdy. Nawet taki alkohol wysokiej jakości podany w...

chlebak prostokątny

Chlebak w innym guście?

Dla wielu osób być może wybór chlebaka jest sprawą bardzo prostą, lecz dla wielu z nich jest to niemały problem....

paterazz malinami

Nowoczesne szklane naczynia do kuchni

Elementy wyposażenia wnętrz, szczególnie te szklane, współcześnie wykonane są w wielu różnych stylach. Mamy zatem rzeczy minimalistyczne, rustykalne i schabby...

ryba grillowana

Jaki wybrać nóż do filetowania ryb?

Jedzenie ryb to samo zdrowie, niestety jednak wiele osób rezygnuje z ich częstego spożywania. Powód? Zbyt duża ilość ości, która...

kumin

Kumin (kminek rzymski) – zastosowanie i właściwości

Kumin czyli kmin rzymski nie jest ta samą przyprawą co kminek zwyczajny. Kumin jest roślina jednoroczną, należy do rodziny selerowatych....

kamień do pizzy

Po co w ogóle używać kamienia do pizzy?

Nie ma chyba osoby, która przeszłaby obojętnie obok kusząco pachnącej pizzy. Tym bardziej, jeśli do jej zrobienia sięgnięto po masę...

szynka

Czym jest szybkowar i czy warto go mieć?

Nawet w przypadku zwykłej kuchni warto zainteresować się szynkowarem, szczególnie jeśli ktoś ceni sobie smak dobrej wędliny. Nie jest żadną...

1 2